XSulje
Hi, we've detected you're visiting from outside of Finland. Perhaps you'd like to visit our international site that is in english? Yes

Method syntyi Amerikkalaisten Adam Lowryn ja Eric Ryanin halusta tarjota ihmisille tehokkaita, mutta silti ympäristöystävällisiä kodinhoitotuotteita. Lähtökohtana on, että tuotteiden kaikki ainesosat ovat tutkitusti täysin turvallisia niin ihmisille, eläimille kuin ympäristöllekin. Jos on pienikin epäilys raaka-aineen turvallisuudesta, method ei käytä sitä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tuotteet olisivat tylsiä, vaan eloisa värimaailma ja miellyttävät tuoksut ovatkin yksi methodin tuotesuunnittelun avainelementeistä. Yhtiö haluaa toimia myös mahdollisimman läpinäkyvästi ja onkin hankkinut useille tuotteilleen tiukan Cradle to Cradle-sertifioinnin ja se on ollut perustamassa B Corporation sertifiointia. B Corporation - auditoitujen raporttien lisäksi method kertoo tuotteistaan ja toimistaan kattavasti verkkosivuillaan.

Ympäristöystävällisyys ei rajoitu pelkästään tuotteisiin vaan Method haluaa minimoida myös tuotantoketjun ympäristövaikutukset. Se kannustaa alihankkijoitaan taloudellisesti tuotantolaitosten energiankulutuksen sekä muiden ympäristövaikutusten minimoinnissa ja yhdellä omista tehtaistaan Method on saavuttanut jo esimerkiksi 100% jäteveden uudelleenkäyttöasteen. Energiankulutuksessa pääpaino on kulutuksen minimoinnissa. Osa energiasta tulee fossiilisista lähteistä, mutta näiden osalta Method osallistuu hiilidioksidipäästöjen vapaaehtoisiin kompensaatio-ohjelmiin. Myös toimitiloihin ja logistiikkaan on kiinnitetty huomiota: Yli puolet methodin toimitiloista on LEED-sertifioituja ja yhtiö käyttää paljon rautateitä ja biodiesel-rekkoja logistiikassaan.

Tuotteet:

Method kertoo tarkasti jokaisen tuotteen eri ainesosat ja perustelee mihin ja miksi kyseistä ainesosaa käytetään. Kaikki ainesosat on testatusti turvallisia ja biohajoavia (vähintään 70% määrästä hajoaa 28 päivän sisällä luonnossa). Tyypillisesti Methodin tuotteet koostuvat 95-99 prosenttisesti täysin luonnollisista, kestävästi hyödynnettävissä olevista kasvi-pohjaisista ainesosista, mineraaleista ja vedestä. Tuotteita ei testata eläimillä eikä niissä ole eläinperäisiä ainesosia. Suurin osa Methodin muovipulloista on valmistettu täysin kierrätetystä muovista ja ovat edelleen täysin kierrätettävissä. Lopuissakin pulloissa on vähintään 25% (wc- ja kylpyhuonepuhdistusaineet) - 50% (pesuaineet) kierrätysmuovia. Nämä asiat yhdistettynä ympäristöystävälliseen valmistukseen ovat mahdollistaneet tuotteiden sertifioinnin Cradle to Cradle-sertifikaatilla, joka ottaa huomioon tuotteen ympäristövaikutukset koko sen elinkaaren ajalta.