XSulje
Hi, we've detected you're visiting from outside of Finland. Perhaps you'd like to visit our international site that is in english? Yes

Mikä on ecosto?

Mikä on sinun kuormasi maailmalle?

Elämä on täynnä tarpeita ja hankintoja, monet niistä nykyihmiselle lähes välttämättömiä. Oletko miettinyt miten tekemäsi tuotepäätökset kuormittavat ympäristöä, tai tuotteita valmistavia ihmisiä? Me olemme. 

Olemme lopen kyllästyneitä huonoihin tai piittaamattomasti valmistettuihin tuotteisiin. Siksi päätimme lähteä selvittämään, onko tuotteiden välillä eroja. Kokemuksesta tiedämme, että tuotteen laskennalliseen käyttöikään ja tekniseen laatuun liittyviä eroja on. Mutta on eroja myös siinä, miten ja minkälaisista materiaaleista käyttämäsi tuote on valmistettu. On kyse sitten kodintekniikasta, puhdistusaineista, kosmetiikasta, elintarvikkeista, rakennusmateriaaleista, vapaa-ajanvälineistä tai lemmikkitarvikkeista. Kyse on siitä, minkälaisen kuormituksen ympäristölle tai omistajalleen laite tai tarvike tuottaa valmistuksen, kuljetuksen, käytön tai hävittämisen yhteydessä. Eivätkä nämä asiat todellakaan ole merkityksettömiä.

Ymmärrämme että ongelmia ei voi poistaa, eikä maailmaa pelastaa päivässä mutta mielestämme askeleita kannattaa ottaa oikeaan suuntaan, joka päivä. Se johtaa parempaan lopputulokseen. Toisinaan joudumme toteamaan, että jossakin tuoteryhmässä kukaan valmistajista ei ole toistaan valveutuneempi ympäristöasioissa. Emme kuitenkaan tyydy tilanteeseen, vaan etsimme, selvitämme ja ohjeistamme valmistajia tuotannon ja siinä käytettyjen aineiden raportoinnissa, poistamme tuotemerkkejä valikoimastamme, tai poistamme koko tuoteryhmän, mikäli se ei istu arvomaailmaamme.

Kerromme tuotemerkkien osalta, miksi juuri kyseinen tuotemerkki on valikoimissamme. Tuotteiden kestävyydestä ja ympäristörasitusta pienentävistä ominaisuuksista kerromme tuotteen yhteydessä näkyvien Ecosto-symbolien avulla.

Tutustu valikoimaamme ja anna palautetta. Kerro meille tuotteista, joiden tiedät kestävän lähemmänkin tarkastelun. Me tutustumme niihin ja saatat löytää ne valikoimastamme.

Ecosto on vastuullinen kodin-, vapaa-ajantuotteiden ja hyvinvoinnin verkkokauppa ja osa suomalaista vähittäiskauppayritystä Hakaradio Oy:tä.  Hakaradio Oy on vuodesta 1963 saakka toiminut perheyritys, joka on erikoistunut laadukkaiden kestokulutushyödykkeiden ja kodintuotteiden tarjoamiseen kuluttajille ja yrityksille.

Me, Ecoston kauppiaat, Suvi ja Ari-Matti Hakala, toivotamme sinut tervetulleeksi ja otamme mielellämme vastaan kommentteja, tuote-ehdotuksia ja kuulemme, mitä ajatuksia verkkokauppamme ja konseptimme sinussa herättää.